Live muziek, met of zonder podium | Event Music
Event Music
blog

Live muziek, met of zonder podium

In de meeste blogs op onze website geven we je tips en tricks over hoe je muziek het best kan integreren tijdens een evenement of binnen een bedrijf. En dat is niet zo heel raar, aangezien we ons specialiseren in het helpen kiezen van de juiste muziek voor de juiste gelegenheid. Je zou kunnen denken dat er een gouden regel bestaat: is er plek voor een podium, kies dan voor live muziek. Is die plek er niet, dan is vooraf opgenomen of geselecteerde muziek de oplossing. Helaas, zo eenvoudig is het niet. Of moeten we eerder "gelukkig maar" zeggen, want anders zou muziek misschien wel héél voorspelbaar kunnen worden.

Wij zijn ervan overtuigd dat er bij elk evenement wel plaats is voor live muziek. En zijn alle hoekjes al ingenomen? Dan ga je toch zeker op zoek naar een mobiele oplossing! Muzikanten die zich vrij tussen je gasten bewegen. Die niet vastzitten aan een groot podium, maar die zonder kabels en elektriciteit overal kunnen spelen. Zelfs middenin een grasveld of beursgang.

En ja, dat kan ook écht zonder contrabas, panfluit of accordeon. Gewone, leuke popmuziek.

Van groot naar geen

Een live act of band wordt altijd gemaakt met een specifiek doel voor ogen. In de meeste gevallen is dat 'zo veel mogelijk spelen', maar echte muzikale concepten - zoals de onze - worden voornamelijk uitgewerkt om te passen binnen een bepaald soort event. Onze bands zijn telkens ontstaan uit een concrete vraag, voor een specifiek soort podium. En dat podium kan groot zijn, maar ook héél klein. Dat maakt ze erg geliefd voor evenementen. Wij hebben alvast twee acts die mobiel inzetbaar zijn, maar werken ook graag een concept op maat uit, volgens de noden van jouw evenement.

Niet elke band past zomaar bij elke gelegenheid. Want het is niet omdat je een leuke setlist bij elkaar kan zoeken, dat je daarom ook weet hoe je moet klinken op een evenement. Bands die zich daar specifiek op focussen zijn echter niet zo eenvoudig te vinden, dus de zoektocht naar de juiste live act kan wel even tijd vragen.

Neem nu 'Change/Over'. Twee zangers die zichzelf omtoveren tot deel van het decor. Organiseer je een gouden feestje, dan zorgen zij voor een aangepaste setlist én worden ze door ons creatief team volledig gestijld in functie van jouw evenement.

Deze act wordt vooral geboekt voor avondfeesten of recepties en vraagt een podium van 3 bij 4 meter. Maar … is het voor jouw evenement interessanter dat ze mobiel zijn en dus niet op één vaste plek blijven staan, maar elke 10 minuten veranderen van plaats, dan is dat ook zeker een van de mogelijkheden. Dat is het concept: elke keer iets nieuws, volledig aangepast aan het evenement. Stijlvol stijlloos.

Er zijn ook acts die geen podium vragen, zoals 'Music In A Box', waar onze muzikant vanuit een grote muziekdoos zingt. Deze plaats je bijvoorbeeld aan het onthaal van je evenement. Of 'Sing-Along', waar de gasten zelf in het middelpunt van de belangstelling staan wanneer ze op onze mat karaoke komen zingen. 

Coverband ... op wieltjes

Er zijn nog wel meer mogelijkheden. Een volledige partyband, zoals 'Coverboy', mobiel maken is natuurlijk geen evidentie. Maar kleinere, akoestische acts, zoals onze nineties coverband 'Nine Zero', werken perfect als mobiele band. We zetten de piano op wielen en verplaatsen ons vrolijk tussen jouw gasten. We spelen een paar nummers en vertrekken dan naar een ander plekje om opnieuw een mini-concert te geven.

Met Nine Zero brengen we leuke akoestische covers van echte nineties hits. Door dit concept mobiel te maken kunnen we nog meer met de gasten in interactie gaan. Wil jij onze drie zangers 'Barbie Girl' horen zingen? Of is 'All The Small Things' eerder je ding? Deze band weet je gasten sowieso te entertainen, met of zonder podium.

Drie voordelen

Wij zien alvast 3 grote voordelen bij het inzetten van een mobiele band.

  1. Na de band blijf je niet achter met een leeg podium
    Je wil een leuke muzikale animatie tijdens het onthaal, maar de rest van het evenement heb je geen live acts meer geboekt. Vervelend, want dan blijft het podium leeg achter. Een mobiele band heeft geen vaste plek, dus ook geen leegte achteraf.
  2. Technisch gezien een meer eenvoudige oplossing
    Een mobiele band is ofwel onversterkt, of heeft eigen versterking mee die werkt op batterijen. Geen kabels en technische rider dus. Dat maakt het technische verhaal wel iets eenvoudiger, zeker als je een feestje geeft middenin een bos of op een strand.
  3. Telkens een andere plek zorgt voor interactie
    Doordat je niet met een muziekpodium werkt, is de verrassing er telkens opnieuw. Want overal waar de band standhoudt voor een volgend mini-concert is iedereen opnieuw verbaasd. Daardoor is er meer interactie en bereikt de muziek ook een groter deel van je gasten.

Ben je op zoek naar een specifiek soort mobiele act? Stuur ons dan nu een bericht en we bekijken samen met jou de mogelijkheden. Ook als je een gewone band zoekt voor jouw evenement hebben we heel wat acts in ons aanbod of werken we met plezier op maat.