Waarom de juiste muziek selecteren zo belangrijk is
Er zijn maar weinig dingen zo veelzijdig als muziek. Door de grote toegankelijkheid van artiesten op streamingplatforms en het internet heeft iedereen een eigen muzikaal profiel ontwikkeld. Een soort blauwdruk van zijn of haar muzikale voorkeuren. En dat is bijna even uniek als een vingerafdruk.
Zo'n 60-tal jaar geleden was muziek nog redelijk eenvoudig in te delen: ofwel was je fan van The Beatles, ofwel van The Rolling Stones. En daarrond waren er nog wat andere grote bands zoals Queen vanaf 1970. Nu wordt er wel eens gezegd dat muziek een wegwerpproduct is geworden. Een fast-moving consumer good, om het in marketing termen te zeggen. Want vandaag heb je zin in Mentos en morgen ligt er een Lion chocoladereep naar je te lonken aan de kassa van je favoriete supermarkt. Vandaag ben je helemaal fan van de nieuwste hit van The Weeknd en morgen sta je terug heerlijk mee te brullen met Michael Jackson.

De gemene deler
Gooi je de muzikale profielen van alle gasten op een hoopje, dan ga je natuurlijk wel een paar trends zien. Waarschijnlijk merk je deze drie groepen op:
- gasten die houden van de gewone popmuziek, zoals je die hoort op bijvoorbeeld Q-music
- de StuBru fans, een beetje alternatiever, misschien zelfs wat harder qua muzieksmaak
- zij die helemaal wild gaan tijdens de gekende 'foute party'
Niet simpel om voor elk van hen de juiste live muziek te voorzien, maar niet geheel toevallig dezelfde drie groepen waarin de setlist van onze nineties coverband 'Nine Zero' is onderverdeeld.
Hieronder geven we je nog enkele tips om de juiste muziek te kiezen en wat je zeker in je achterhoofd moet houden bij je keuze.
1 Live muziek voor een seminarie
Muziek is goed voor het hoofd en het hart. Samen zingen met je collega's helpt de team spirit te verhogen. En ook tijdens een seminarie is een goede soundtrack heel belangrijk. Het helpt je gasten om zich welkom te voelen en uit Canadees onderzoek bleek bovendien dat een persoon eenvoudiger inhoud, bijvoorbeeld tijdens presentaties of workshops, tot zich neemt na het beluisteren van muziek.
2 Live muziek voor een receptie
Wie muziek boekt voor een receptie, of een netwerkevenement, gaat meestal niet kiezen voor een hardrock band. En dat is normaal, want rustige muziek die niet overheerst, stimuleert mensen om te praten. Bovendien is bewezen dat mensen langer blijven netwerken bij rustige muziek en dat ze sneller vertrekken of weglopen bij up-tempo muziek. Een DJ boeken is hier dan een minder goed idee.
Maar wat kan er dan wel? Eenvoudig: kies voor een achtergrond van akoestische live muziek of een weloverwogen playlist zoals 'Start To Mingle'.
3 Live muziek voor een feestje
Als het een feestje mag zijn, dan gelden de regels natuurlijk omgekeerd: te traag en je gasten gaan naar huis of vertrekken richting bar of toilet om nooit meer terug te keren.
Het is belangrijk om de juiste drive te houden op de dansvloer, zonder dat die afzwakt. En dat is ook exact wat we hebben gedaan met 'Coverboy'. Deze coverband heeft een setlist klaar met uitsluitend dansbare hits. Verdeeld in 7 packs van telkens 30 minuten bepaal jij het genre en de duur van de set. Ideaal voor de echte party lovers.
Weer weten over onze bands? Bekijk dan al onze live acts, of neem contact met ons op.