Bucket drumming | Event Music
Event Music
project

Bucket drumming

Dankzij acts als Stomp is het razend populair geworden: muziek maken op alles wat je om je heen ziet ... zelfs op een simpele emmer. Bucket drumming ontstond zo'n 50 jaar terug in Amerika en verovert stilaan de hele wereld. Met 100 emmers en 200 drumstokken toveren we jouw gasten om tot het coolste percussiekoor ter wereld. En dankzij duidelijke filmpjes is dat zelfs niet eens zo heel moeilijk.

Ritme, daar draait het allemaal om in deze drumworkshop. Het is niet zomaar wat trommelen op emmers, want je leert een emmer als een volwaardig instrument te bespelen. Net als bij het drummen op een drumstel dus. Je kan het ook vergelijken met een goedkope versie van een djembé of een conga. Door op verschillende delen van de emmer te slaan, krijg je hele andere klanken.

Interesse om de workshop Bucket drumming te boeken?

Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en extra informatie.

Ga verder op de volgende pagina

Extra leuk aan deze workshop: thuis spelen je gasten gewoon verder met hun eigen emmer en twee houten keukenspatels. Of laat iedereen voor een kleine meerkost de gebruikte drumstokken houden.

Deze workshop kan je zowel binnen als buiten organiseren, maar we raden aan om een grote ruimte te voorzien omwille van het volume van de drums. In tegenstelling tot onze workshops 'Body Percussion' en 'BoomWhackers' heeft elke deelnemer hier ook een stoel nodig.

60 minuten
Groepen tot 100 personen
Actieve workshop
Met duidelijke filmpjes
Thuis spelen de deelnemers gewoon verder

level up

Is je groep groter dan 100 personen, dan raden we onze workshop 'Body percussion' aan, waarin je ritmes naspeelt met je eigen lichaam in plaats van op een emmer. Wil je toch liever een instrument spelen? Dan brengen we onze plastic buizen mee en geven we je gasten een workshop 'BoomWhackers'.

Voor kleine groepen is er ook onze workshop 'Initiatie piano', waarin je in één uur piano leert spelen.