7 voordelen van live muziek op maat | Event Music
Event Music
blog

7 voordelen van live muziek op maat

We hebben doorheen de jaren heel wat live acts en workshops in huis ontwikkeld die we met grote trots aanbieden, maar omdat we op elke muzikale vraag een antwoord willen bieden, werken we ook regelmatig op maat: volledig volgens de vraag of briefing van de klant. Soms binnen een reeds bestaand concept, zoals 'Change/Over' waarbij 2 muzikanten live muziek brengen in thema van, maar ook gestijld volgens, jouw event. Soms helemaal vanaf nul.

1 Perfect afgestemd op jouw gasten

Door op maat te werken kunnen we de muziek volledig invullen volgens de vraag van jouw evenement én jouw gasten. Hoe oud is de doelgroep? Wat is het doel van de live muziek? Wil je een boodschap meegeven? Gaat het om één nummer of om een volledige set? Had je eerder een workshop in gedachten?

Jij stelt ons jouw muzikale vraag en wij antwoorden met de juiste live act.

Dit doen we bovendien ook wanneer we een afspeellijst op maat samenstellen voor een klant. In onze blog lees je bij tip nummer 4 hoe we te werk zijn gegaan om een playlist te maken voor het onthaal van een beurs of conferentie.

2 Steeds een unieke ervaring

Live muziek is steeds uniek, want in tegenstelling tot een perfect opgenomen audiotrack heeft wat live ontstaat een onmiskenbare charme. Door de live muziek ook nog eens op maat te verzorgen, wordt ze nog unieker. Want de uitvoering ervan gebeurt slechts één keer. For your (guests') eyes only.

3 Jij hebt het voor het zeggen

Bij live muziek op maat heb jij het voor het zeggen. Wil je er graag dansers bij, dan hebben we dat zo voor je geregeld. Een paar live muzikanten? Check! Een strijkkwartet? Natuurlijk. Een olifant? We vragen het even na ... misschien lukt het wel.

Ons uitgebreid muzikantennetwerk helpt ons om van jouw evenement iets speciaals te maken.

4 Live muziek = emotie

Een van de leukste kenmerken van live muziek is ongetwijfeld de warmte die ze uitstraalt. Dankzij de jarenlange ervaring van onze muzikanten wordt de ruimte overspoeld met sfeer en emotie. Of het nu gaat om luistermuziek of eerder achtergrondmuziek: iets wat op het moment zelf ontstaat, komt sowieso binnen.

5 Op maat is ook op jouw budget

Ok, voor die olifant van daarnet gaan we toch echt eens over het budget moeten praten, maar verder is het eigenlijk vrij helder. Is er budget voor 2 dansers, dan houden we het bij 2. Is er budget voor een volledige live band, dan kunnen we ook daar zeker kijken naar de mogelijkheden. Houden we het budget deze keer wat lager? Dan is een ervaren zanger-pianist misschien de betere keuze.

Kies je voor die zanger-pianist, dan kan je die bijvoorbeeld boeken met de 'Live jukebox', zodat jouw gasten zelf kunnen kiezen via hun smartphone welke liedjes hij moet spelen. Zo combineer je budgetvriendelijk met interactief en speels.

6 Ondersteunt jouw boodschap

Omdat we niet vasthangen aan vaste structuren en bezettingen, kunnen we een act opbouwen die past bij wat jij te vertellen hebt. Zo ontstond ook 'The Fix', een nummer waarin we de veiligheidsinstructies voor een evenement op een duidelijke, maar toch leuke manier naar voor brengen.

7 Niet enkel om naar te luisteren

Het is altijd fijn om getuige te zijn van iets dat live aan het gebeuren is, denk maar aan show cooking. Live muziek voegt op dezelfde manier een extra dimensie toe aan jouw evenement en geeft je gasten iets om naar te kijken. Daarom ook dat we niet alleen luisteren, maar ook kijken wanneer we onze acts samenstellen.

Zo werkten we samen met een stylist om onze eighties tribute 'Eight Zero' te kleden, klaar voor jouw event. Hij staat ook paraat voor een gepaste styling voor jouw live muziek op maat.