Waarom zingen met je collega's een echte aanrader is | Event Music
Event Music
blog

Waarom zingen met je collega's een echte aanrader is

Zingen. Een van de leukste en meest eenvoudige activiteiten die er zijn. Je doet het onder de douche, in de wagen ... op het werk. Maar hoe leuk vinden andere mensen het als je zingt? Ben jij de nieuwe Robbie Williams of Ariana Grande? Of klink je eerder als Felix, de kater van de buren, die menig wulpse kattin te pas en te onpas het hof probeert te maken.

Voor deze blog maakt het niet zoveel uit hoe goed of slecht je toon kan houden. We leggen je uit wat de voordelen zijn van zingen en hoe je als team kan groeien door het ook samen te doen.

Welcome to the singing masterclass.

1 Samen zingen bevordert de teamspirit

Speelt bij jou op de werkvloer de radio? Dan is dat al het halve werk. Probeer niet om jezelf in te houden bij je favoriete nummer, maar zing mee! Zorg ook dat je collega's uit volle borst meekwelen en zie wat er gebeurt. Samen zingen is namelijk heel goed om de teamspirit te verbeteren. Je leert naar elkaar te luisteren en op elkaar in te spelen. Er wordt zelfs gezegd dat het hart van mensen die samen zingen op hetzelfde ritme zou kloppen. Wow.

Daarnaast ontdek je door te zingen op de werkvloer de muzieksmaak van je collega's, wat ook weer een leuk gespreksonderwerp is tijdens de lunchpauze.

2 Samen zingen vermindert de stress

Zingen is een uitstekende uitlaatklep. Wie dus af en toe een deuntje meezingt op kantoor, zal minder gestresseerd rondlopen. Je lichaam maakt tijdens het zingen namelijk oxytocine aan, het knuffelhormoon. Ook heel wat endorfines racen door je lijf als je aan het zingen bent. Daarnaast is een goede powerballad ook de ideale manier om al je frustraties kwijt te geraken. "All by myseeelf!".

Wel opletten dat het werk gedaan geraakt, natuurlijk. Stress!

3 Van zingen krijg je energie

Door op het werk even te zingen, verleg je de focus voor enkele minuten van je taak naar je eigen lichaam en stem. Dit zorgt ervoor dat je nadien terug aandachtig bent en je werk verder kan zetten. Bovendien kon je daarnet al lezen dat er heel wat hormonen in je lichaam vrijkomen tijdens het zingen. Dat zorgt er dus ook voor dat je een echte boost krijgt. Ruil die Redbull dus gerust in voor wat Red Hot Chili Peppers.

4 Presentaties gaan beter als je vaak zingt

Op de werkvloer is communicatie belangrijk. Niet enkel onder de collega's, maar ook tijdens presentaties. Wie vaak zingt, leert zijn stem op een andere manier te gebruiken. Vaak is dat luider en met een betere articulatie. Je 'projecteert' je stem, zodat anderen je engelenstem kunnen horen. En dat is exact wat je ook moet doen bij een presentatie.

5 Zingen is goed voor de buikspieren

Verwacht geen instant sixpack, maar wie zingt, gebruikt wel zijn buikademhaling ... en dus ook zijn buikspieren. Zelfs al is het effect minimaal, alle beetjes helpen, toch?

Om samen zingen op de werkvloer te bevorderen, stelden we de workshop '<bedrijf> Zingt!' samen. Jij en je collega's vormen samen een koor, onder begeleiding van een live pianist. Eerst leren jullie een paar stemopwarmingsoefeningen - want dat hoort zo bij professionele zangers - en daarna zingen jullie uit volle borst mee op de grootste radiohits van de voorbije jaren.

Toch niet zo'n durvers, maar willen jullie toch graag eens live muziek op de werkvloer? Dan is onze 'Live jukebox' misschien eerder jullie ding.

En karaoke? Ja hoor, ook dat kan. Klik door naar 'Sing-Along'.