Een nineties feestje: zo organiseer je het | Event Music
Event Music
blog

Een nineties feestje: zo organiseer je het

Fluokleurtjes, de schoolmeisjes-look, crop tops, slap bracelets, catsuits, witte pakken en gouden kettingen ... het zijn maar enkele voorbeelden van hoe je de dresscode voor een feestje uit de jaren '90 kan omschrijven.

Riep je zonet "oh ja, dat had ik!" of organiseer je binnenkort een evenement dat je gasten terugstuurt naar de tijd van 'The Fresh Prince Of Bel-Air', 'Friends' en 'Pokémon'? Aha, dan is deze blog iets voor jou ...

1 Food & drinks

In het tijdperk van Montignac was het combineren van eten belangrijker dan ooit. Niemand wou koolhydraten en vetten op één bord, maar met zelf-ingevroren yoghurt op een stokje had niemand een probleem. Ook heel wat snoep was niet weg te denken uit de jaren '90. Denk maar aan een ring met eetbare diamant, snoepkettingen, Push Pops ... en eetpapier!

Wil je échte nostalgie? Verzin dan een moderne variant op de lunchables en je hebt ideale fingerfood voor het begin van je evenement.


Breezer zet de trend qua alcohol. Met hun felle kleurtjes en hoog suikergehalte verbergen ze de alcoholsmaak, waardoor het drankje goed binnenloopt. Wil je iets fancier? Dan is een drankje op basis van Martini ook zeker nineties-waardig.

2 Music

Uiteraard ... dé muziek! Hoe heerlijk is het om terug te denken aan de grote hits van toen? Spice Girls, Steps, Backstreet Boys, Robbie Williams ... wat een heerlijke tijd! Met een playlist vol van deze hits, is niemand van de dansvloer te krijgen. Wil je liever live muziek? Dan hebben we dé ideale act voor je klaarstaan: onze akoestische coverband 'Nine Zero'!

Op piano en gitaar vullen onze 3 zangers de avond met akoestische versies van de bekendste hits uit de jaren ‘90. Leuke achtergrondmuziek die naarmate de avond vordert ook iets luider en dansbaarder kan. Wat dacht je van Britney’s Baby One More Time, afgewisseld met Show Me Love van Robin S? Voor de één een echte Narcotic (Liquido), voor de ander een Kryptonite (3 Doors Down), maar sowieso een feestje. Om nog maar te zwijgen van Rhythm Is A Dancer ... oh Snap!

3 Decoration

De meest typerende items uit de jaren '90 zijn ongetwijfeld flippo's. Mappen vol werden er verzameld, die uiteraard uit evenveel zakjes chips kwamen. Maar ook het digitale huisdiertje 'Tamagotchi' was toen hét van het.

Wil je een leuke toets geven aan je tafels? Zoek op een rommelmarkt wat audiocassettes en decoreer de tafel met de tape die je nonchalant uit de cassette laat hangen. Ook met een magische loopveer, scoor je gegarandeerd.

Muziek is niet weg te denken op evenementen. Vaak is het moeilijk om een goede dj te vinden als je voor een thema-feestje kiest. Ook toen wij de setlist samenstelden voor Nine Zero, onze nineties coverband, merkten we hoe vaak we ons vergisten in wat wél of niet een nummer is uit de jaren '90. Kies daarom voor een zorgvuldig op voorhand uitgekozen playlist voor je evenement, of boek onze live band. Zo vermijd je muzikale anachronismen en kan je je gasten uitnodigen op een échte nineties party.

Eerder een fout feestje?

Dan klik je beter door naar 'Foute Ridders', want zij verwennen je gasten met 75 minuten van de foutste meezingers en après-ski hits, inclusief polonaises.