De toekomst van muziek tijdens events | Event Music
Event Music
blog

De toekomst van muziek tijdens events

De manier waarop we evenementen organiseren en beleven verandert voortdurend. Spectaculairder, grootser, creatiever ... de bezoekers verwachten jaar na jaar meer van event planners. Dus vinden we het als muziek experten niet meer dan normaal dat we in deze trend meegaan. Want 'een bandje', dat hebben we echt wel al gezien. In een wereld waar CD's in de kast blijven liggen en streamingdiensten als Spotify de plak zwaaien, is het duidelijk dat muziek tijdens evenementen op een kantelpunt staat.

Het is tijd om een versnelling hoger te schakelen. Daarom vind je hieronder drie concepten die de muziekbeleving van jouw gasten zullen prikkelen en jouw evenement zullen verrijken. De focus van elk van onze acts ligt op interactiviteit en aanpasbaarheid. Acts die gemaakt zijn voor de evenementen van de toekomst.

1 Een zanger aan de piano die verzoekjes speelt via een handige mobiele website

Aan de piano zit onze zanger, gewapend met een iPad met ruim 350 liedjesteksten. Jouw gasten sturen via hun smartphone en in real time hun muzikale verzoekjes naar hem door. Via ons intuïtief platform met nuttige filters gaat het aanvragen van een nummer supersnel en is deze muzikant gegarandeerd een spraakmakende muziekanimatie. Ideaal voor recepties en netwerkevenementen.

2 Een duo op piano en gitaar dat zijn setlist en styling aanpast aan het thema van jouw event

Voor een themafeestje of stijlvol evenement ben je beslist op zoek naar muzikanten die passen in jouw concept. Niet alleen een setlist vol nummers die passen bij wat je zoekt, maar een act die volledig is afgestemd qua looks en presence op jouw evenement. 'Change/Over' transformeert als een soort muzikale kameleon en verwent de oren én de ogen van je gasten.

3 Een live band waarvan jij de setlist kan samenstellen, afgestemd op jouw gasten

Een live band boeken is niet altijd evident voor een evenement. De meeste coverbands focussen zich op één genre en uiteraard hebben je gasten een uiteenlopende muzieksmaak. Daarom is er 'Coverboy', een coverband met professionele muzikanten waarvan jij mee de setlist bepaalt. Naast een vaste set van 30 minuten kies jij welke genres er mee in de setlist verwerkt worden: Nederlandstalig, dance, nineties ...

Lees in een andere blog meer over het belang van de juiste muziek te selecteren, passend bij jouw evenement.

Bij Event Music houden we van live acts. Ben je benieuwd naar onze andere bands of concepten op maat? Raadpleeg ons overzicht van live acts.