Boek eens originele muziek tijdens een netwerkevent | Event Music
Event Music
blog

Boek eens originele muziek tijdens een netwerkevent

Netwerkevenementen heb je in allerlei vormen en maten. Maar of je gasten nu 's ochtends contactgegevens uitwisselen bij een lekker ontbijt of later op de dag deals sluiten over een glas champagne, één ding hebben deze events gemeen: heel wat interessante mensen die elkaar nog niet kennen. Dus zorg je best voor een goede conversation starter.

Print een paar leuke weetjes over de netwerkers op hun naamkaartje, organiseer netwerktafels waarvoor deelnemers kunnen inschrijven en plaats praatbanken waar spontaan over vaste onderwerpen kan gepraat worden. Voorzie hippe fingerfood en een creatieve photobooth. En ... kies de juiste muziek.

Over de zoektocht naar goede live muziek valt heel wat te vertellen, maar als het gaat over een netwerkevenement is kiezen voor originele muziek zeker een piste. Deze is ideaal als achtergrondmuziek tijdens een receptie. Akoestisch aan bijvoorbeeld de piano, brengen singer-songwriters hun zelfgeschreven creaties tot leven. Doordat de nummers onbekend zijn, zorgen ze er bovendien voor dat de gasten niet halfweg een gesprek afgeleid raken door de muziek. Want in tegenstelling tot hits van Adele en Coldplay ga je bij deze nummers niet de tekst in je hoofd beginnen meezingen.

The Originals

In dit project brengt singer-songwriter Andy Sergeant een set vol eigen, akoestische nummers. Als voormalig songwriter, pianist en backing vocalist bij onder andere Niels Destadsbader weet Andy zijn liedjes heel ontroerend te brengen. Herkenbare, maar onbekende melodieën en vlotgeschreven teksten zorgen voor een warme sfeer tijdens jouw evenement.

Bovendien kan 'The Originals' ook aangevuld worden met covers die in dezelfde lijn liggen van zijn eigen werk, voor wie ook wat bekende nummers live aan de piano wil.

of iets anders

Toch liever geen live muziek, maar een goedgekozen playlist? We maakten reeds onze 'Start To Mingle'-playlist, specifiek voor netwerkevenementen, maar werken ook met plezier een playlist uit op maat van jouw evenement of in jouw thema.