We brachten onze workshops samen in de Ghelamco Arena ... en dit is het resultaat | Event Music
Event Music
case

We brachten onze workshops samen in de Ghelamco Arena ... en dit is het resultaat

People love music. Dat merken we elke keer als we één van onze muzikale workshops mogen geven. Het is vertrouwd én het verbindt. Door samen actief bezig te zijn, versterk je een groep. Door dit te doen op populaire hits die iedereen kent, wordt dat effect nog krachtiger. En als we dan ook nog diverse workshops op elkaar afstemmen en bundelen tot één grote teambuilding ...

Combineer de workshops Body Percussion en BoomWhackers met een masterclass zang en laat de deelnemers in drie groepen proeven van elke teambuilding activiteit.

Ok, dit is het opzet: de deelnemers worden opgesplitst in 3 groepen. Elk van de groepen start met een sessie Body Percussion, BoomWhackers of zang. Na de sessie schuift elke groep door naar de volgende workshop.

Tijdens elke sessie krijgen de groepen een korte initiatie: ze leren met andere woorden hoe ze muziek kunnen maken met hun eigen lichaam, ze krijgen uitleg over hoe ze met BoomWhackers op basis van een videospel een orkest kunnen vormen én hun stemmen worden opgewarmd alsof ze internationale popartiesten zijn. Per sessie werken de deelnemers ook aan een deel van het groepsnummer dat ze als grote afsluiter samen zullen brengen.

planning

Planning

Nadat elke groep de drie sessies heeft doorlopen is het even pauze. Ideaal om de deelnemers te laten genieten van een welverdiend drankje. Daarna maken ze de keuze: zijn ze team Body Percussion of BoomWhackers of voelen ze zich toch beter in hun vel als één van de Zangers. Elke deelnemer kiest zijn favoriete workshop voor een meer diepgaande follow-up sessie. Daarin krijgen ze een solo aangeleerd, klaar om de andere groepen - en zichzelf - te verbazen tijdens het grote showmoment.

Het resultaat spreekt voor zich: veel enthousiasme en nog meer glimlachen op het gezicht.

Deze teambuilding met combinatie van workshops duurt zo'n 2,5 uur. De tijden uit de planning zijn uiteraard maar indicatief en we kunnen de sessies ook iets korter maken, als dat beter past in de dagplanning.

Het grootste voordeel: je hoeft helemaal geen muzikale kennis te hebben om mee te doen en er een leuke ervaring aan over te houden.

Wat hebben we nu allemaal nodig?

  • een grote ruimte die als 'center stage' kan dienen en waar de workshop BoomWhackers in doorgaat
  • twee aparte break-out ruimtes voor de andere workshops, niet al te dicht bij elkaar i.f.v. geluid
  • een groot scherm + geluidsinstallatie per ruimte (maar daar kunnen wij ook voor zorgen)
  • een statafel per ruimte voor de laptops van onze enthousiaste instructeurs

Deze teambuilding kan voor groepen tot 500 personen. Is je groep toch groter, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn om verder uit te breiden op maat van jouw evenement.