Een dag als funeral singer: afscheid nemen van Philip Cracco met een feestje | Event Music
Event Music
case

Een dag als funeral singer: afscheid nemen van Philip Cracco met een feestje

Telkens we een mailtje zien binnenkomen met de vraag om live muziek te voorzien tijdens een uitvaart, is het toch altijd even slikken. Want zelfs al zijn we niet aan ons proefstuk toe als funeral singer, het grijpt je toch elke keer weer naar de keel. Het is heel persoonlijk en je wil als muzikant uiteraard je uiterste best doen om er een eervol en gepast afscheid van te maken. Je weet dat wat jij doet voor altijd zal herinnerd worden door de familie en vrienden.

Afscheid nemen wordt steeds persoonlijker. Kerken en crematoria zijn weliswaar nog steeds de norm, maar toch zijn er al heel wat initiatieven om het over een andere boeg te gooien. Een leuk afscheid aan een kampvuur. Een 'koffietafel' met stoofvlees-friet. Een begrafenis wordt menselijker. Het wordt een afscheidsfeest, een mooie herdenking in plaats van een somber vaarwel. En daar dragen wij maar al te graag ons steentje aan bij.

Eind 2019 kregen we telefoon van een van de medewerkers van Philip Cracco. We hadden reeds eerder live muziek mogen voorzien op hun evenementen en het spontane duet 'All Of Me' tussen Philip en onze zanger-pianist moet duidelijk een blijvende indruk nagelaten hebben. Philips lichaam zat in een niet te winnen gevecht en hij koos ervoor om niet verder te strijden, zo hoorden we aan de telefoon. Hij wou op de avond van zijn uitvaart een groot afscheidsfeest. Het was zijn uitdrukkelijke wens dat wij de live muziek zouden verzorgen. En of we vereerd waren.

Waar een begrafenis vaak intiem en sereen is, was dit afscheidsfeest net het omgekeerde. De prachtig uitgedoste gasten werden ontvangen tijdens een bijna huwelijkse receptie en schoven daarna aan tafel, begeleid door onze live muziek die we op een prachtige vleugel konden brengen. Een goedkeurend knikje van Philips familie vertelde ons dat de nummerkeuze perfect voldeed aan hun en Philips verwachtingen.

Verzorg jij binnenkort een uitvaart, een alternatieve ceremonie of herdenkingsmoment? Onze zangers begeleiden zichzelf aan de piano en brengen op vraag extra muzikanten mee. Geen vaste lijst met liedjes waaruit moet gekozen worden, enkel de nummers die écht passen en sprekend zijn voor de gelegenheid.

Klant BOEMM

Evenement
Afscheidsfeest overlijden Philip Cracco