Wat zijn BoomWhackers? | Event Music
Event Music
blog

Wat zijn BoomWhackers?

BoomWhackers zijn holle, plastic buizen waar je muziek mee kan maken. Het zijn heel eenvoudig te gebruiken percussie-instrumenten: er ontstaat geluid wanneer je er mee (of op) slaat. Daar komt ook de naam vandaan: er ontstaat een klank ('boom') wanneer je ermee mept ('to whack'). Omdat BoomWhackers erg licht zijn, worden ze meestal bespeeld door ze op je eigen lichaam te slaan, bijvoorbeeld op je hand of op je kuit. Telkens je dat doet, ontstaat er een duidelijke klank.

De buizen bestaan in verschillende lengtes die telkens gestemd zijn in een andere toonhoogte (do, re, mi, ...). Hoe korter de buis, hoe hoger de toon. Elke noot en dus buis heeft voor de duidelijkheid een andere vrolijke kleur.

In onze eigen workshop 'BoomWhackers' krijgt elke deelnemer slechts 1 of 2 buizen. Zo zijn de spelers op elkaar aangewezen om het volledige nummer te kunnen spelen.

Boomwhackers zijn erg populair in het muziekonderwijs, maar ook voor teambuildings en actieve workshops tijdens evenementen en congressen worden ze steeds vaker gebruikt. Eerst leer je de BoomWhackers hanteren, maar om de activiteit een leuke twist te geven, speel je al snel mee met leuke filmpjes die we speciaal voor deze workshop hebben gemaakt en waardoor het spelen nog eenvoudiger en toffer wordt. Zo kan iedereen meedoen, zonder dat je ook maar iets van muziek hoeft te kennen.

Het instrument bespelen zelf is eenvoudig, maar de opdracht is om het als team, samen met de andere deelnemers,  goed te doen klinken.

meer weten?

Wil je meer weten over BoomWhackers? Lees dan alle info over onze workshop.

Ben je eerder op zoek naar een korte energizer? Check dan onze workshop body percussion.