Playlists voor bedrijven: hoe klinkt jouw merk in de oren van je klanten? | Event Music
Event Music
blog

Playlists voor bedrijven: hoe klinkt jouw merk in de oren van je klanten?

Niet alleen evenementen, maar ook bedrijven zijn vaak gebaat bij een gepersonaliseerde playlist. Beeld je maar een fitnesscentrum of hippe kledingwinkel in waar geen muziek zou spelen. Of een romantisch etentje met twee, zonder achtergrondmuziek die de stilte (maar vooral het geroezemoes van de tafel naast je) maskeert.

In elk van die gevallen is een goedgekozen afspeellijst héél belangrijk, want je wil energie geven aan je bezoekers of tonen hoe trendy je zaak is. En dat wil je vooral zonder reclame, zoals je die op de radio hoort. Want als je dan eindelijk met jouw partner op restaurant zit te keuvelen over de toekomst, dan lijkt een onderbreking over het herstellen van de voorruit van je wagen toch echt niet de juiste sfeermaker.

Ook in de lobby van een bedrijf, of in de lift of de ondergrondse parking is een goedgekozen playlist een echte meerwaarde.

Kiezen met je oren

We nemen een Nederlandse keten van kledingwinkels als voorbeeld. Van zodra je de winkel binnenkomt, word je overspoeld met leuke dansbare beats. Remixen van bekende nummers, afgewisseld met loungy tracks die je direct een zomers gevoel geven. En zomer, dat is vakantie. Dat is leuk. Gevolg? Je vergeet even alle drukte en wordt ondergedompeld in hun wereld, een wereld van mode en stijl. Een jonge en hippe wereld waar je eigenlijk maar al te graag in vertoeft. Resultaat? Een paar honderd euro armer eens je aan de kassa passeert.

In een voortdurende vergelijking met je concurrenten zoeken je klanten het soms minder op vlak van productkwaliteiten, maar meer op wat er speelt rond je product, rond je winkel of merk. Ken je het gevoel wanneer je op straat een geur oppikt en er direct een herinnering bij je naar boven komt? Wel, je oren brengen net hetzelfde effect teweeg. Laat je je klanten iets horen dat ze herkennen of waarmee ze zich kunnen of willen associëren? Dan heb je direct hun aandacht getrokken.

Ben je op zoek naar rechtenvrije muziek in plaats van een playlist met bestaande nummers? Dan componeren we een muziekwerk volgens jouw vraag, met of zonder zang.

Overtuigd van de kracht van afspeellijsten? Laat ons dan een playlist samenstellen die past bij hoe jij je wil profileren als bedrijf. We houden rekening met de psychologie achter de muziek en stellen zo de lijst samen die perfect past bij hoe jij als bedrijf wil klinken. Luister alvast naar enkele voorbeeldlijsten of lees meer over hoe we het aanpakten voor Atlas Copco.